Solcellslösningar Frågor och svar

Stöd och förmåner för solenergi och batterilagring

Introduktion till solenergi och batterilagring

Med Sveriges satsning på förnybar energi erbjuder solenergi och modern batterilagring inte bara en miljövänlig lösning, utan också betydande ekonomiska fördelar. Den nya generationens solfilmsteknik erbjuder en effektiv och estetiskt tilltalande lösning jämfört med traditionella solpaneler.

Ekonomiska incentiv och skattereduktioner

Från 2021 erbjuds en skattereduktion på 20% för solceller och 50% för energilagring eller elbilsladdare, upp till 50.000 kr per person och år. Detta nya avdrag, ofta kallat ‘solrot‘, underlättar övergången till grön energi och ger ekonomiska fördelar direkt på din faktura, utan krångliga ansökningar.

Stöd och förmåner för företag

Företag kan dra nytta av reducerade energikostnader och förbättrad energieffektivitet genom solenergilösningar. Exempelvis kan en förstudie och fasbalansering potentiellt minska storleken på huvudsäkringen, vilket i sin tur kan minska fasta kostnader betydligt.

Stöd och förmåner för bostadsrättsföreningar

Bostadsrättsföreningar kan minska sina energikostnader avsevärt genom investeringar i solenergi. Genom att exempelvis ersätta effekttoppar med batterilösningar, kan föreningar uppnå stora besparingar, speciellt om de har effektabonnemang.

Stöd och förmåner för privata hushåll

Som husägare kan du halvera din elräkning med solceller. Ett solcellssystem är oftast avbetalat efter ca 10 år, vilket innebär ren vinst under ytterligare 20 år. Dessutom höjer solceller värdet på ditt hus genom att drastiskt minska driftkostnaderna.

Bidra till elnätets stabilitet - tjäna pengar på ditt batteri

Genom att ansluta ett 10kWh batteri till Svenska Kraftnäts stödtjänster via CheckWatts Currently-tjänst, kan du tjäna upp till 20 000 kr per år. Under det senaste årets höga elpriser kunde detta belopp stiga till 45 000 kr.

Solceller för företag och jordbrukare

För företag och jordbrukare innebär solenergi en viktig möjlighet att minska driftskostnader. Exempelvis kan en noggrann analys av elförbrukningen leda till lösningar som inte bara minskar kostnader utan också förbättrar energieffektiviteten.

Varför välja solceller? - kundperspektiv

Många av våra kunder har upplevt att investeringen i solceller betalar sig på cirka 10 år, varefter de åtnjuter ren vinst. Dessutom bidrar de till en mer hållbar framtid och blir mindre beroende av elmarknadens svängningar.

Myter och fakta om solceller

Här avslöjar vi vanliga myter om solceller, som den om att solen skiner för lite i Sverige. Faktum är att Sverige har lika mycket solinstrålning som norra Frankrike och att våra paneler är högeffektiva även i molnigt väder.

Kontakt och nästa steg

Är du redo att utforska hur solenergi och batterilagring kan gynna dig? Kontakta oss idag för en personlig konsultation. Vårt team av experter är redo att guida dig genom varje steg mot en hållbar och lönsam energilösning.